zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

FilmClub The Movies maakt een mooie keuze voor Minari op 19 juli.

12 juli 2021

DORDRECHT - Filmclub The Movies vertoont op maandagavond 19 juli om 19.30 de film Minari van regisseur Lee Isaac Chung, waarin een Koreaans gezin hun 'American dream' waar wil maken.

De filmavond is voor iedereen toegankelijk.

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee.

Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Minari kon op een flinke lading aan Oscar-nominaties rekenen. Minari was genomineerd voor Beste Film, Beste Regisseur (Lee Isaac Chung), Beste Acteur (Steven Yeun), Beste Vrouwelijke Bijrol (Youn Yuh-jung), Beste Originele Muziek (Emile Mosseri) en Beste Originele Scenario (Lee Isaac Chung).

Een van die Oscars heeft Minari uiteindelijk in de wacht gesleept: Youn Yuh-jung ontving de award voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

De filmavond in Cinema The Movies, Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht, begint met een korte inleiding over de achtergronden van de film en het maken ervan.

Kaarten (inclusief drankje) kosten € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,75.

Voor Dordtpashouders is de film tijdens de FilmClubavonden gratis. Je betaalt alleen het drankje (niet verplicht).

Vanwege corona-maatregelen hebben we plaats voor maximaal 50 bezoekers. Wees er dus op tijd bij.

Kaarten reserveren kan vooraf telefonisch (078-7200777) of online op
https://www.themoviesdordrecht.nl/films/filmclub-minari/

 

Lees meer over:

the movies filmclub
Deel dit bericht met je vrienden!