vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Filmavond 20 Jaar Stedenband Dordrecht - Varna

13 oktober 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Op woensdag 27 oktober a.s. organiseert de Stichting Stedenband Dordrecht – Varna in Cinema The Movies een speciale filmavond ter viering van het 20-jarig jubileum van de stedenband. De filmavond, die in samenwerking met het Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) tot stand is gekomen, start om 19:00 uur en zal worden bijgewoond door de Bulgaarse ambassadeur, Zijne Excellentie Konstantin Dimitrov. Wie jarig is, trakteert – kaartjes voor de avond worden dan ook aangeboden door de stedenband. Reserveren kan via kassa@themoviesdordrecht.nl of info@dordrechtvarna.nl.

De hoofdfilm van het event komt uit Bulgarije, het land van onze zusterstad Varna. A Dose of Happiness van regisseur Yana Titova is een biografisch drama over de strijd die hoofdpersoon Vesela met zichzelf moet voeren op weg naar volwassenheid. Een ongelukkig huwelijk heeft haar op jonge leeftijd al moeder gemaakt. Om te overleven werkt ze in een nachtclub. En om haar wanhoop te bestrijden raakt ze verslaafd aan heroïne. Hoe krijgt ze haar leven weer op orde? 

Voorafgaand aan de hoofdfilm vindt de première plaats van de korte film ‘20 Jaar Dordrecht-Varna: verleden, heden en toekomst’. Deze film is een co-creatie van het Media Leer-Werkbedrijf van het DaVinci College en het in Varna gevestigde mediabedrijf ORV Media. De film laat in beeld en geluid zien wat 20 jaar samenwerking en vriendschap voor betrokkenen uit beide steden betekent en welke wensen er zijn voor de toekomst.

Na afloop is er een online Q&A met de filmcrew van de hoofdfilm en een gezellige nazit met Bulgaarse wijn en lekkere snacks van Nederlandse en Balkan bodem. De speciale aanbieding die Daantje Food & Drinks biedt voor wie voorafgaand aan ons event wil genieten van een op de Bulgaarse keuken geïnspireerd diner.

Zie ook:

Lees meer over:

varna Filmclub The Movies
Deel dit bericht met je vrienden!