zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Fietsbrug naar Oranje Wit officieel geopend

30 september 2021

DORDRECHT - Woensdag 29 september fietste wethouder Rik van der Linden samen met voetballers van vv Oranje Wit de nieuwe fietsbrug op Sportpark Stadspolders officieel open. Dankzij de fietsbrug kunnen fietsers nu in één lijn van de Groenezoom naar de fietsenstalling bij Oranje Wit. Zij hoeven dan niet meer over het parkeerterrein. 

Wie naar de voetbal-, kortbal- of tennisvereniging gaat, pakt natuurlijk de fiets. Maar voor bijvoorbeeld bezoekende elftallen is de fiets vaak geen optie. Dat zorgt ervoor dat het op het sportpark toch druk kan zijn met auto's. Bovendien bestond het parkeerterrein uit twee doodlopende wegen. Auto's die geen plek konden vinden, moesten daardoor keren en weer terugrijden. Dat gaf soms onveilige situaties voor fietsers. Dankzij de nieuwe fietsbrug hoeven fietsers niet meer over het parkeerterrein. 
 
Extra parkeerplaatsen
Ook voor auto's is de situatie verbeterd. De autoparkeerplaats bij Oranje Wit heeft een nieuw stukje weg gekregen, waardoor er een rondje gereden kan worden. Er is eenrichtingsverkeer ingesteld. Dat maakt de situatie overzichtelijker. Kerende auto's zijn niet meer aan de orde. Ook zijn extra parkeerplaatsen aangelegd. Daardoor hoeven automobilisten minder te zoeken naar een plekje. 
 
Pak de fiets
Wethouder Rik van der Linden (Bereikbaarheid) is tevreden met de oplossing: "Sporters pakken natuurlijk als het even kan de fiets. Fietsen is gezonder en sportiever. Ik ben blij dat we met deze oplossing de keuze voor de fiets nog aantrekkelijker hebben gemaakt. Dit is in goed overleg met de betrokken sportverenigingen gebeurd. Zij nemen ook hun verantwoordelijkheid door leden te vragen vooral de fiets te pakken. Dus sporters en supporters: doe je club een groot plezier en houd het sportpark bereikbaar door de fiets te pakken. En dan werk je ook nog eens aan je eigen fitheid!"
 
Raadsinitiatief 
De fietsbrug is op initiatief van de raad gerealiseerd. De totale kosten van alle aanpassingen bedragen circa € 300.000,-. 
 

Lees meer over:

opening oranje-wit fietsbrug
Deel dit bericht met je vrienden!