maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Zwembad De Dubbel overgedragen

25 september 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zwembad De Dubbel is sinds vrijdag 25 september officieel in eigendom van de gemeente Dordrecht. De exploitatie blijft in handen van stichting zwembad De Dubbel. Op deze manier is de toekomst van het Dubbeldamse zwembad voor minstens 15 jaar veilig gesteld. De Dubbel ondergaat momenteel een grote renovatie, en is daarom gesloten tot mei 2021 om daarna ook het uitgestelde 50 jarig bestaan te vieren.

Het zwembad krijgt onder meer een nieuwe entree, nieuwe badtegels, nieuwe kleedkamers, personeelsruimte en een invalidentoilet. Ook worden de waterbehandelingsinstallatie en de klimaatinstallatie compleet vernieuwd. Met maatregelen zoals LED-verlichting en zonnepanelen wordt het zwembad ook duurzamer. Voor deze grote verbouwing heeft de gemeenteraad €3,2 miljoen beschikbaar gesteld. Juist deze grote uitgave was aanleiding om nog eens te kijken naar de beste manier om De Dubbel te beheren.

Het bestuur van de stichting en de gemeente zijn samen tot de conclusie gekomen dat het met het oog op de toekomst beter is het eigendom over te dragen. Daarmee ontstaat een situatie die vergelijkbaar is met het Wantijbad. Voorzitter Jaap van den Berg: ,,Ik ben blij dat we hier samen goed zijn uitgekomen. Zwembad De Dubbel kan echt weer voor jaren vooruit." Wethouder Marco Stam: ,,Dordrecht heeft straks weer drie mooie zwembaden die elkaar mooi aanvullen. Daar mag de stad trots op zijn. Dubbeldam heeft volgens jaar een gemoderniseerd en vernieuwd zwembad."

Uitnodiging overdracht
Vanmiddag om 17.30 vindt in de hal van het Stadskantoor een symbolische overdracht plaats van het eigendom van zwembad De Dubbel. Wethouder Marco Stam krijgt de sleutel uitgereikt door voorzitter Jaap van den berg van stichting De Dubbel. U bent van harte uitgenodigd om met fotograaf bij de sleuteloverdracht aanwezig te zijn.

Lees meer over:

zwembad de dubbeld overgedragen
Deel dit bericht met je vrienden!