woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Een derde van alle aanvragers Tozo moet de uitkering (deels) terugbetalen

7 mei 2021 (door de redactie)

DRECHTSTEDEN - Ruim een jaar na de invoering van de eerste drie Tozo-regelingen blijkt dat bij een derde van alle aanvragers een deel van de uitkering moet worden teruggevorderd. De meeste aanvragers zijn zich ervan bewust dat ze geld moeten terugbetalen, en veel mensen betalen dan ook snel.

Een jaar geleden stelde de overheid de Tozo-regeling in: een ondersteuning voor ondernemers die te maken hadden met een sterke terugval van inkomsten als gevolg van de coronacrisis. Met de Tozo konden deze ondernemers in hun levensonderhoud voorzien. Snel geld uitkeren was belangrijker dan de exacte regels vaststellen en controleren. Intussen is de situatie bij veel aanvragers gedurende het afgelopen jaar veranderd. Ze hebben bijvoorbeeld extra inkomen gegenereerd. Dat verklaart dat bij ruim een derde van alle aanvragers een deel van de uitkering moet worden terugbetaald.

De Sociale Dienst Drechtsteden draagt zorg voor de terugvorderingen van de Tozo-uitkeringen en is coulant in de voorwaarden voor terugbetaling. De terugbetalingstermijn is zes maanden; als dat een probleem is wordt een oplossing op maat gezocht. Behalve wanneer er duidelijk sprake is van fraude, worden er geen boetes opgelegd.

Ondernemers die (financiële) ondersteuning nodig hebben bij hun bedrijf kunnen terecht bij het Ondernemersloket Drechtsteden. Hier kunnen ondernemers ook terecht voor bij- of omscholing of heroriëntatie als zij willen stoppen met hun bedrijf.
 

Zie ook:

Lees meer over:

ondernemers uitkering Tozo
Deel dit bericht met je vrienden!