zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse oorlogsverhalen gezocht voor voorstelling

25 januari 2021

DORDRECHT - Voor een theatervoorstelling over Dordrecht is ToBe cultuurcentrum op zoek naar lokale verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Alle verhalen zijn welkom, maar specifiek is ToBe op zoek naar verhalen uit de Joodse gemeenschap.

Op basis van de verhalen maken Dordtse jongeren samen met regisseur Marcos Valster een voorstelling voor het landelijk project Theater Na de Dam. Op 4 en 5 mei (Dodenherdenking en Bevrijdingsdag) speelt de voorstelling op een bijzondere locatie in de stad.

Vertel de verhalen door
Iedereen die een oorlogsverhaal wil vertellen kan contact opnemen met projectleider Roxanne van der Slot via projectbureau@sce.nu. Bellen kan op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur op 078-6133144.

Meespelen in de voorstelling
Jongeren door heel Nederland maken voor Theater Na de Dam voorstellingen over hun eigen stad. Op dinsdag 4 mei om 21.00 uur gaan alle voorstellingen tegelijkertijd in première. ToBe zoekt jongeren tussen 12 en 20 jaar die in de Dordtse voorstelling willen spelen. Op zaterdag 20 februari is er een startworkshop in het Energiehuis. Om mee te doen heb je geen acteerervaring nodig. Meer info en aanmelden via tobe.nl.

Lees meer over:

oorlogsverhalen gezocht
Deel dit bericht met je vrienden!