woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse landelijk voorzitter Leo Wijnbelt: ,,Voedselbanken klem door strijd tegen verspilling, terwijl steeds meer mensen hulp nodig hebben."

31 augustus 2020 (door Hans Berrevoets)

DORDRECHT - Voedselbanken komen in de problemen doordat er door de strijd van supermarkten tegen voedselverspilling steeds minder voor ze overblijft. Ondertussen hebben door de coronacrisis steeds meer mensen hulp nodig.

Landelijk voorzitter en Dordtenaar Leo Wijnbelt vraagt hiervoor de aandacht. In Nederland bestaan inmiddels 170 voedselbanken.

Hij zegt in het Nederlands Dagblad (ND): ,,We begrijpen dat supermarkten zich inzetten tegen voedselverspilling. Hun doel is in 2030 de helft minder te verspillen. Maar dat heeft een groot negatief effect op de hoeveelheid voedingsmiddelen die voedselbanken krijgen. Bij een aantal voedselbanken worden sommige producten nu al extra bijgekocht.’

Intussen neemt het aantal bezoekers van voedselbanken door de economische gevolgen van corona toe. ‘Dat bijt elkaar ontzettend’, aldus Wijnbelt.

 

 

Eerder bericht:

3 november 2013

Dordrecht – Vier Miljard aan voedsel gooien we met z'n allen weg in Nederland. "Dat is absurd", zei Dordtenaar Leo Wijnbelt, landelijk voorzitter  van  de Voedselbank. Hij speelde een rol bij de opening van het Distributiecentrum van de Voedselbank Dordrecht bij De Hoop aan de Provincialeweg. Hij rekende voor dat 0, 4 procent van de verspilling naar de Voedselbank gaat.  Circa 1,2 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens, waaronder 350.000 kinderen.

Nu Dordrecht op eigen benen staat, is de hoop dat supermarkten en andere winkels overbodig voedsel schenken aan de Voedselbank. Ook de gemeente Dordt kan daarbij een rol spelen.

Lees meer over:

Voedselbank Leo Wijnbelt
Deel dit bericht met je vrienden!