zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse bluesmuzikant Rob Hendrikse de hoofdgast bij Ben Corino

1 oktober 2021

DORDRECHT - In het eerste uur van de uitzending van studio de Witt van zaterdag 2 oktober is de Dordtse bluesmuzikant Rob Hendrikse de hoofdgast. Onlangs bracht Hendrikse zijn nieuwste album A Good Day For The Blues uit. Het album kwam tot stand dankzij de inzet en samenwerking van diverse musici oa uit de Drechtsteden maar ook door de support van betrokken liefhebbers van de Bluesmuziek.

Het gesprek gaat uiteraard over de muziek van Rob Hendrikse en we laten nummers van zijn laatste album horen maar speelt ook live.

11.00u - 12.00u: Een reportage van het Woonprotest dat afgelopen zondag plaatsvond in het Dordtse Merwesteijnpark. Een interview met Gertjan Kleinpaste over ontwikkelingen bj het buurtcentrum De Gravin in het wooncentrum de Gravenhorst in Dubbeldam Het schaalmodel van het beeld Hanneken van Dordrecht (Coëphore) is op dit moment te bewonderen in de klokkentorenkamer van de de Grote Kerk. Ben Corino trok er opuit om het te zien en had een interview met de kunstenaar Gerhard Lentink.

Afgelopen donderdag 30 september vond de première voorstelling naar het boek ‘Yemma” van de Zwijndrechtse schrijver Mohammed Benzakour in het theater Zuidplein in Rotterdam plaats. Het verhaal is een ode aan zijn moeder. Van Benzakour horen hoe het voor hem was om zijn “Yemma” nu op de planken terug te zien. Kees-Jan Visser is de Dichter van Dienst

12.00u - 13.00u: De Politieke stamtafel gaat het gesprek over de Woonvisie voor de Drechtsteden, de schaarste aan betaalbare woningen en het achterblijven van de sociale woningbouw. Aan dit gesprek nemen gemeenteraadsleden uit Dordrecht en de Drechtsteden deel. Column Diana Gerritsma; Brieven aan Johan (de Witt)

Lees meer over:

studio de witt bluesmusikant
Deel dit bericht met je vrienden!