maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordtpas: extra ingrepen om gevolgen corona te beperken

15 januari 2021

DORDRECHT - Na een succesvolle introductie van de Dordtpas hebben de recente strenge corona maatregelen veel effect op het gebruik van deze pas. Tegoeden en kortingsacties kunnen vaak niet gebruikt worden vanwege sluiting van deelnemende winkels en organisaties. Daarom heeft gemeente Dordrecht besloten om de gevolgen van de corona maatregelen voor gebruikers van de pas te verzachten met enkele ingrepen voor met name de groepen die het meest getroffen worden: kinderen die in armoede leven, en mantelzorgers.

De Dordtpas biedt voordelen aan alle inwoners van Dordrecht. Daarnaast beschikken mensen met een minimum inkomen en mantelzorgers over extra ondersteuning  door middel van tegoeden die op de Dordtpas staan. Voor dit jaar is de verwachting dat nieuwe aanbieders zullen aansluiten, wanneer de situatie mbt corona dat weer mogelijk maakt. Zodat zowel alle inwoners van Dordrecht als de Dordtse ondernemers baat hierbij hebben.

Korting bij verlenging
Iedereen die vorig jaar een Dordtpas had en besluit om deze te verlengen, ontvangt een korting van 10,- op de abonnementsprijs. Zo kunnen we voor alle gebruikers van de Dordtpas de gevolgen van corona waardoor de Dordtpas vorig jaar niet optimaal gebruikt kon worden, iets verzachten.

Resterende kind-tegoeden van vorig jaar ook dit jaar te besteden
Kinderen van gezinnen die weinig te besteden hebben ontvangen elk jaar een tegoed op de Dordtpas. Vanwege de sluiting van veel winkels sinds december heeft gemeente Dordrecht nu besloten om de resterende kind-tegoeden uit 2020 over te hevelen naar dit jaar. Het uitgangspunt is dat de tegoeden van vorig jaar in dit jaar nog te besteden zijn, tot 3 maanden nadat de winkels weer open zijn. Ze zijn geldig tot in elk geval 1 juni 2021.

Gemeente maakt 100.000,- vrij voor cadeau-tegoed voor kinderen die in armoede leven

Zoals vorige maand al duidelijk werd tijdens de uitzending van Scrooge, blijkt dat veel kinderen in armoede leven, in Dordrecht gaat het om zo’n 4000 kinderen. Voor deze kinderen willen wij iets extra's doen omdat zij hard geraakt worden door de gevolgen van alle corona maatregelen, zoals sluiting van scholen. Daarom ontvangen deze kinderen eenmalig een cadeau-tegoed op de Dordtpas van 25,-. Dit tegoed kunnen zij straks vrij besteden bij een aantal winkels in Dordrecht die zich ook op kinderen richten. De namen van de aangesloten winkels worden later bekend gemaakt; winkels met producten voor kinderen die aan deze actie mee willen doen kunnen zich nog aanmelden.

Mantelzorgers extra voordelen
Sinds 1 januari 2020 bieden we mantelzorgers de Dordtpas aan met daarop een tegoed van €75,- als individuele mantelzorgwaardering. Op 1 november 2020 was de pas in totaal al ruim 10.000 keer gebruikt door mantelzorgers, waarvan ruim 2500 keer om het tegoed te besteden.
Mantelzorgers hebben het extra zwaar door de corona maatregelen. Daarom ontvangen mantelzorgers dit jaar bovenop het tegoed van €75,- nog een eenmalige extra bijdrage van 25,-. Deze bijdrage is vooral bedoeld als extra steuntje in de rug en blijk van waardering voor de inzet van de mantelzorgers in deze moeilijke tijd. Mantelzorgers die de Dordtpas nog niet hebben aangevraagd kunnen dit nog steeds doen via www.meemantelzorg.nl.

 

Lees meer over:

corona dordtpas
Deel dit bericht met je vrienden!