woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Aangeleverd door: Dordrechts Philharmonisch Orkest. De jeugdleden van het Dordrechts Philharmonisch Orkest

Dordrechts Philharmonisch Orkest bestaat 95 jaar

11 augustus 2020 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Ondanks dat haar jubileumjaar heel anders verliep dan vooraf verwacht, viert het Dordrechts Philharmonisch Orkest komende week haar verjaardag. Op 18 augustus bestaat de Dordtse vereniging precies 95 jaar. Samen met de leden wil de vereniging hierbij stilstaan door middel van een kleine receptie.

Op het programma voor dit jubileumjaar stonden grootschalige concerten gepland. Ook zou er een jubileumfeest voor de hele vereniging plaatsvinden. Helaas kon dit vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang vinden.

De Phil, zoals de vereniging veelal genoemd wordt, huist sinds 2011 in het Benevia Muziekcentrum aan de Spirea. De vereniging heeft zo’n 200 spelende leden, verdeeld over de verschillende orkesten.

Het Dordrechts Philharmonisch Orkest is het vlaggenschip van de vereniging en komt uit in de eerste divisie.
Sinds ruim tien jaar heeft de vereniging een tweede harmonieorkest: Phil Good. Dit orkest streeft een gezonde combinatie tussen muziek maken en gezelligheid na.
Daarnaast heeft de vereniging een bloeiende jeugdafdeling met meerdere jeugdorkesten.
Om ook andere muziekstijlen te kunnen bieden, is er een swingende bigband, Phil’s Bigband en een Egerländerkapel genaamd Phil Spaβ!

Een bloeiende vereniging dus, klaar voor de toekomst en met goede zin om weer muziek te laten horen in de Drechtsteden en daarbuiten.

Deel dit bericht met je vrienden!