dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Foto: Dordrechts Museum - Workshop ‘Cuyp op de koffie’

Dordrechts Museum organiseert tal van gratis activiteiten voor stadsgenoten

13 september 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - Vanaf 22 september staat het Dordrechts Museum met allerhande workshops in onder andere de wijken het Reeland en de Staart. Voor de grote tentoonstelling over Aelbert Cuyp In het licht van Cuyp laat het museum alle Dordtenaren kennis maken met deze lokale en internationale held.

Tijdens de duur van de tentoonstelling gaat het museum met workshops de wijken in én organiseert het gratis bezoeken waarbij wijkbewoners worden opgehaald met de bus voor speciale rondleidingen in het museum. “Kom je niet naar ons, dan komen we naar jou! We willen met deze tentoonstelling de grootse kunstenaar Cuyp laten zien aan een breed en divers publiek; dus willen ook dat alle inwoners van Dordt kennis maken met onze beroemde stadsgenoot”, aldus Peter Schoon, directeur van het museum.

‘In het licht van Cuyp’ is de grootste tentoonstelling ooit voor het museum. Met meer dan 65 bruiklenen uit Europa en Amerika, en natuurlijk een belangrijk deel eigen collectie, laat het museum een schitterend overzicht zien van het werk van de in Dordrecht geboren en getogen Aelbert Cuyp. Zijn werk wordt gepresenteerd naast schilderijen van de Engelse schilders Turner, Gainsborough en Constable. Zo laat het museum zien welke invloed de Dordtse schilder had op de Engelse landschapsschilders.

Tijdens de tentoonstelling trekt het museum de wijken van Dordrecht in. Vanaf september organiseren medewerkers van het museum in samenwerking met de wijken, buurthuizen en andere partners een keur aan workshops en rondleidingen op locatie en in het museum. Tot en met 6 maart 2022 zal het Dordrechts Museum alle elf woonwijken van Dordrecht aandoen om zo veel mogelijk Dordtenaren te betrekken bij de tentoonstelling over de belangrijkste Dordtse schilder aller tijden.

Zie ook:

Lees meer over:

dordrechts museum albert cuyp
Deel dit bericht met je vrienden!