zaterdag 5 december 2020

Alles over Dordrecht

Van links naar rechts: Leentje Smit, René van Antwerpen en Masja Ottenheim

DOOR start met speelgoed ruilwinkel en kinderprogramma op de woensdagmiddagen

16 juli 2020 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - Op 22 juli opent DOOR een ruilwinkel voor speelgoed. Daarnaast is er elke woensdagmiddag een kinderprogramma met een schilderworkshop en theater. De winkel heet Lets Go To DOOR en is een verwijzing naar de LETS Ruilwinkel, waarmee ze samenwerken.

Vanmiddag op 15 juli draait de speelgoed ruilwinkel proef. Op de benedenruimte, in de ontmoetingszaal, is een hoekje ingericht met het speelgoed. Medeorganisator Masja Ottenheim en vrijwilliger René van Antwerpen vertellen over het initiatief. “We willen een leuke en levendige middag creëren”, aldus Masja. “Veel kinderen kunnen nu niet op vakantie vanwege het coronavirus. Wij willen zo iets in de vakantie aanbieden voor de stad.”

Duurzaamheid
De speelgoed ruilwinkel is ook om duurzaamheid te bevorderen. “We leven in een overconsumptiemaatschappij”, licht Masja toe. “We willen kinderen laten nadenken: wat heb ik echt nodig en wat kan er weg.”

De speelgoed ruilwinkel werkt op dezelfde manier als de LETS Ruilwinkel, met een puntenstelsel. “Voor ingeleverd speelgoed krijg je punten”, legt René het systeem uit. “Die punten kun je ruilen voor speelgoed uit de winkel. Als iemand iets wil hebben wat er niet is, kan ik kijken bij partner organisaties, of die het hebben. Bijvoorbeeld bij de speel-o-theek.”

Naast René zijn Leentje Smit, Petra Aaldijk en Paul Schmitz vrijwilliger bij Lets Go To DOOR. Paul werkt ook bij de LETS Ruilwinkel in Krispijn en vormt de schakel tussen de winkels.

Open inloop
“Het is open inloop”, vertelt  Masja. “Het is wekelijks van 14.00 tot 16.00 uur, zolang als DOOR op deze locatie zit en het is gratis toegankelijk. Tijdens de workshops kunnen kinderen in en uit springen en met de theaterworkshop wordt er naar een minivoorstelling toegewerkt.”

Wil je speelgoed doneren, dan dat is ook welkom. Elke woensdag kun je terecht bij René tussen 11.00 en 14.00 uur. Het te ruilen of te doneren speelgoed is bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar. DOOR bevindt zich aan de Spuiboulevard 220.

 

Deel dit bericht met je vrienden!