donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Dico de Wit: “Petitie ‘Zet Hanneken van Dordt maar niet op haar voetstuk’ moet niet uitdraaien op polarisatie”

14 november 2020 (door Hans Huisman)

DORDRECHT – Begin deze week is Dico de Wit een petitie gestart, met de oproep om het beeld Hanneke van Dordt NIET op haar voetstuk te zetten.

Dico was vandaag ook uitgenodigd door Ben Corino in Studio de Witt om zijn verhaal te doen en in discussie te gaan met de kunstenaar, maar heeft hier vanaf gezien.

Dico geeft aan: “Het toelichten van tegenargumenten, bijvoorbeeld in het programma Studio de Witt, heeft mijns inziens geen enkele meerwaarde.

Er zijn argumenten te verzinnen om “voor” te zijn en om “tegen” te zijn, maar dit is niet de juiste discussie en werkt alleen polariserend.

De gemeenteraad heeft aangegeven dat er minimaal 300 handtekeningen verzameld moesten worden om de gemeenteraad te overtuigen van draagvlak “voor”.

Wij hebben met de petitie aangetoond dat er zeker ook minimaal 300 handtekeningen zijn opgehaald “tegen” waardoor wij de gemeenteraad willen overtuigen om het beeld gewoon niet te accepteren als gift vanuit de bevolking om wat voor reden dan ook.

De vraag is of het voorgestelde beeld “Hanneke van Dordt” een meerwaarde heeft voor Dordrecht met zijn prachtige huidige skyline, in welke vorm dan ook op die plaats, zonder daarbij de kunstenaar en voorstemmers te willen aanvallen.

De petitie is wat mij betreft duidelijk: “Gewoon niet doen” en teken dan de petitie “Zet Hanneken van Dordt maar niet op haar voetstuk”, aldus Dico de Wit.

http://petities.nl/petitions/zet-hanneken-van-dordt-maar-niet-op-haar-voetstuk

Zie ook:

Lees meer over:

hanneken van dordt
Deel dit bericht met je vrienden!