woensdag 28 juli 2021

Alles over Dordrecht

Dick Klok (CDA) is "verziekte" bestuurscultuur in waterschap beu en vertrekt

10 juni 2021

DORDRECHT/ZWIJNDRECHTSE WAARD - Dick Klok (CDA) vertrekt als steunfractielid bij waterschap Hollandse Delta. De CDA'er maakte op 10 juni bekend dat hij zijn functie neerlegt, omdat hij de "verziekte" bestuurscultuur beu is. "Intussen gaan de vergaderingen meer over bestuurlijke problemen dan over het waterschap zelf", illustreert Klok in een verklaring. Verder kan hij de inbreng van het CDA niet meer ondersteunen.

Het waterschap tobt de laatste tijd met interne problemen. Zo typeerde een onderzoeksrapport de bestuurscultuur als "verziekt" en heerst er onderling wantrouwen. De problemen komen regelmatig aan de orde op fractievergaderingen van het CDA, wat Klok niet bevalt. "Intussen ben ik al anderhalf jaar lid van het waterschap en in die periode gaat het vooral over bestuursproblemen, uitsluitingen, vergaderproblemen en veel minder over de uitvoering van onze taak. Dat is niet goed en brengt veel schade toe aan de organisatie en haar medewerkers". 

Kritiek op CDA
Naast de vergaderthema's heeft Klok bedenkingen bij de koers die zijn fractie vaart. "De inzet van het CDA binnen het waterschap is niet wat ik voorsta. Helaas kan ik dat niet veranderen en ben ik op een leeftijd dat ik dingen wil doen die me plezier opleveren. Omdat dat volledig ontbreekt als CDA-fractielid, heb ik besloten om direct te vertrekken." Klok was steunfractielid sinds 22 februari 2020. 

Foto CDA

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!