zondag 11 april 2021

Alles over Dordrecht

Dichten tijdens de avondklok

1 maart 2021

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Tot 14 maart a.s. kan nog iedereen aandacht vragen voor Wereld Water Dag door tijdens de lockdown / avondklok zijn of haar mooiste gedicht over schoon (zee)water, 600 jaar Biesbosch en/of Water Voor Allen voor het 7e Dichten Voor Water Festival in te zenden.

Zo kan toch nog iedereen op zijn of haar manier toch aandacht besteden aan het belang van schoon water en stil staan bij de herdenking van de Sint Elisabethvloed waarmee 600 jaar geleden de Biesbosch is ontstaan.

Wij schrijven herdenking vanwege de vele slachtoffers en de naar schatting 30 dorpen die door deze vloed in 1421 werden verwoest maar tegelijkertijd is het een feest voor alle mensen, dieren en planten wonend, werkend, levend en recreërend in dit uniek stukje waterrijk.

Kortom, pak je pen en stuur voor 14 maart a.s. jou mooiste gedicht via www.wereldwaterdag.nl/dichten in en vraag zo samen met ons aandacht voor het belang van schoon water voor allen.

Uit alle inzendingen worden de 12 beste gedichten op de Unesco Day Of Poetry, 21 maart a.s. , online voorgedragen. Deze gedichten komen samen met maximaal 40 andere goede gedichten ook in de Dichten Voor Water VII dichtbundel.

Lees meer over:

avondklok dichten
Deel dit bericht met je vrienden!