woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

,,Derde Moerdijkbrug voor HSL krijgt in november windschermen"

31 augustus 2020 (door de redactie)

DORDRECHT - Hoewel de eerste paal negentien jaar geleden werd geslagen, is de derde Moerdijk brug (speciaal voor het snelle HSL treinverkeer) nog niet helemaal ‘af'. In november van dit jaar worden namelijk windschermen geplaatst. 

Dit meldt BN De Stem. In 1872 werd de spoorbrug open gesteld voor het treinverkeer. In 1936 opende Koningin Wilhelmina de verkeersbrug.

De geschiedenis van de HSL-brug is minder oud, maar niet zonder zorgen. In eerste instantie werd getwijfeld aan de belastbaarheid van de brug en moesten testen worden uitgevoerd. Nu speelt de wind als probleem, die vrij spel kan hebben omdat het Hollands Diep zeker een kilometer breed is.

De opzet is dat de HSL-treinen toch in 13 seconden over de brug kunnen rijden.

Volgens de nieuwssite heeft ProRail  eind vorig jaar bij de gemeente Dordrecht een bouwaanvraag ingediend voor windschermen. Die moeten voorkomen dat treinen hun snelheid moeten beperken of de brug niet over mogen rijden. 

Het probleem speelt al sinds de opening van de brug in 2005. Elk jaar raken tienduizenden reizigers gedupeerd doordat er bij harde wind geen of minder treinen rijden. I

Lees meer over:

moerdijkbrug hsl
Deel dit bericht met je vrienden!