woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Debuut ‘De kunstdood’ van Kees Voorbij verschenen

17 mei 2021

DORDRECHT - Dordt Literair heeft goed nieuws. Afgelopen woensdag is het debuut ‘De kunstdood’ van Kees Voorbij verschenen.
 
Kees is voor veel literatuurliefhebbers geen onbekende. Hij is al lang betrokken bij de activiteiten van Dordt Literair, heeft literatuurcursussen gegeven en in de loop der jaren veel schrijvers geïnterviewd. Nu heeft hij dan zelf een boek geschreven en dat feit willen we u niet onthouden.
 
De tekst op de achterkant van het boek zal u nieuwsgierig maken:

De kunstdood duikt vanaf het begin in de krochten en holen van de oude binnenstad van Dordrecht. Kunst is in deze roman niet alleen het domein van de rustige welgestelden. Ook onaangepasten, verwarden en zoekende eenlingen bevolken het verhaal.
Hoofdpersoon Arend Wantij is beeldend kunstenaar maar zijn toch al niet eenvoudige leven raakt overhoop als hij betrokken raakt bij een aantal onverklaarbare misdrijven in het kunstmilieu. Arend heeft al moeite genoeg om zich staande te houden in de ‘bovenwereld’, maar moet op zoek naar de echte dader om zich vrij te kunnen pleiten. Ondertussen wordt ook de liefde daardoor danig op de proef gesteld.
De auteur Kees Voorbij is Neerlandicus, was werkzaam als docent en educatief redacteur, schreef columns en toneelteksten, gaf literatuurcursussen en interviewde schrijvers. Met zijn andere been staat hij in de wereld van de beeldende kunst. Vanuit zijn atelier schreef hij De kunstdood.
In dit wervelend debuut spelen intussen liefde, kunst en waanzin haasje over.
 
De eerste stapel van het boek ligt al in de boekhandel van Vos & Van der Leer. U kunt het vanaf nu bij iedere boekhandel bestellen. ISBN 9789083151106.
 
Wanneer het weer mogelijk is om met meer mensen bij elkaar te komen, willen we een activiteit rondom het boek en de schrijver organiseren. We hopen u daarvoor in september uit te kunnen nodigen.

Lees meer over:

debuut kunstdood
Deel dit bericht met je vrienden!