woensdag 30 september 2020

Alles over Dordrecht

De Stichting Park Merwestein verontrust over mogelijke verkoop Werfje met stuk park

14 september 2020 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - Al weer is er onrust over een mogelijke verkoop van het gebouw Werfje in het Park Merwestein, met het bijbehorende stuk grond. De Stichting Park Merwestein zegt op hun website vernomen te hebben dat er al drie partijen zich aangemeld hebben voor de koop van Het Werfje.

De Stichting heeft zich met verontruste bewoners van Berckepad/Singel/Vrieseweg verenigd en een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad gestuurd.

Voorkeur
“Onze grootste voorkeur is om de huidige situatie te handhaven”, laat de Stichting Park Merwestein weten in de brief, “Waarbij Het Werfje volledig ten dienste staat van Park Merwestein: Het Werfje wordt door de medewerkers van stadsbeheer gebruikt als uitvalsbasis voor onderhoud van en toezicht op Park Merwestein en andere locaties in de stad.”

In 2016 was er ook ophef over precies hetzelfde onderwerp. Zowel de Stichting Historisch Platform als de Stichting Park Merwestein schreven toen een brief naar de gemeenteraad met de oproep het park met bestaande grenzen intact te houden.

 

Zie ook:

Lees meer over:

park merwestein werfje
Deel dit bericht met je vrienden!