donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

De hoofdgast van Ben Corino is ondernemer en recent verkozen lijsttrekker van PvdA Dordrecht Wouter van der Spoel

2 juli 2021

DORDRECHT - De hoofdgast die Ben Corino komende zaterdag ontvangt in de eerste twee uur van zijn radioprogramma Studio De Witt is ondernemer en recent verkozen lijsttrekker van PvdA Dordrecht Wouter van der Spoel.

De Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit, is Peter M. van der Linden. In dat tweede uur ook aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden. BN-er wordt lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezing 2021 VSP Dordrecht.

Interview burgemeester Wouter Kolff over de versoepelingen corona maatregelen. Interview Directeur GGD ZHZ.

Aan de Politieke Stamtafel in uur drie staat de inkomenstoets jeugdzorg die niet meer mag centraal. Hoe ziet het er echter in de praktijk uit. Interview in wethouder Rik van der Linden. Een gesprek met Lous Folkers juridisch adviseur en Onafhankelijk Cliëntadviseur. Zij maakte bij de rechter de inkomenstoets aanhangerig maakte voor haar cliënten. De gemeente Zwijndrecht werd door de Centrale raad van Beroep in het ongelijk gesteld en mag de inkomenstoets niet toepassen.

Dordrecht had de inkomenstoets in tegenstelling tot de andere gemeenten uit de regio Zuid-Holland Zuid niet in haar verordening opgenomen. Maar toch lijkt deze verordening soms anders geinterpreteerd te worden volgens het Dordtse raadslid Loudy Nijhof. In de studio is ook Remco Borger, een ouder die kan bogen op een veelheid aan ervaringen met gemeenten en jeugdzorg. Met hem gaat Corino hierover in gesprek. Waar lopen gemeenteraadsleden als hoogste bestuursorgaan tegenaan. Worden zij wel juist geïnfomeerd door hun colleges en welke knelpungten signaleren zij bij in de toepassing van de gemeentelijke verordeningen jeugzorg.daar gaat het gesprek over met een aantal gemeenteraadsleden uit de regio en Dordrecht. Dit keer is geen nieuwe Brief aan Johan. Diana Gerritsma die zich wekelijks richt in haar brief tot Johan de Witt over een actueel thema is deze week verhinderd.

Studio De Witt is iedere zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren op Drechtstad FM en Papendrecht FM.

Lees meer over:

ben corino studio de witt
Deel dit bericht met je vrienden!