zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

De hoofdgast komende zaterdag in Studio de Witt is Sybe Sijt Meerstra

19 maart 2021

DORDRECHT - De hoofdgast die Ben Corino komende zaterdag ontvangt in de eerste twee uur van zijn radioprogramma Studio de Witt is Sybe Sijt Meerstra van interieurwinkel Dwellings op de Voorstraat Noord.

De Dordtse Sybe Sijt Meerstra werkt regelmatig mee aan spraakmakende tentoonstellingen in het Dordrechts Museum. In 2017 voorzag Sybe en zijn collega Frans Hazenbosch het Anne Frank Huis in Amsterdam van nieuw behang, inclusief dat van de beroemde boekenkastkamer.”

De Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit is Kees Rovers. In dat tweede uur ook aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden. 

Met kunstenaar Gerhard Lentink en Geesken van bloemendal praat ben Corino over de recente ontwikkelingen rondom het beel Hanneken van Dordt. Rijkswaterstaat sprak zijn veto uit over de locatie aan dde Stadswerven. Het zou verstoring geven op de radarwaarneming van het scheepvaartverkeer.  

Deze week werd bekend dat er plannen zijn om de Grote Markt op de schop te nemen en te transformeren tot een aantrekkelijk stadsdeel.  In de stusio zijn aanwezig architect Andrfies lugten en projecten vastgoed man Pieter van loon. Aan de Politieke Stamtafel in uur drie meer politieke achtergronden.  CDA gemeenteraadslid Arine van der Ham en Hans Ruben van The Hawks zien op de nieuwe schets van sportpark Krommedijk  het veld van de honkbal en softbal vereniging The Hawks niet meer terug. 

Deze week werd in de dcommissie Grote Projecten van de gemeenteraad gesproken over de Spoorzone visie. Vragen als hoe zal de stad betrokken worden dit grote project passeerden die avond de revue. Hier praten we met een aantal commissieleden. We eindigen de uitzending met een nieuwe Brief aan Johan. Diana Gerritsma richt zich hierin wekelijks tot Johan de Witt over een actueel thema.

Studio De Witt is iedere zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren op (onder meer) Drechtstad FM Papendrecht FM
 

Lees meer over:

studio de witt
Deel dit bericht met je vrienden!