dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Dordrecht

De 21ste editie van de Keramiekmarkt Dordrecht weer op het Statenplein

28 september 2021

DORDRECHT - Dit jaar wordt de 21ste editie van de Keramiekmarkt Dordrecht gehouden. Vorig jaar was het lustrum landelijk het enige wat door was gegaan; Corona gooide op heel veel plaatsen roet in het eten. Ook dit jaar hebben veel organisaties het niet aangedurfd om de beoefenaars van dit mooie ambacht hun kunsten te laten vertonen. Maar Dordrecht wel.

In samenwerking met de veiligheidsdriehoek is opnieuw het plan uitgewerkt om deelnemers en bezoekers op 3 oktober een mooie en veilige markt te bieden. De lokatie op het Statenplein leent zich natuurlijk bij uitstek voor een dergelijke opzet. Vanaf 06.00 uur worden de kramen opgebouwd, waarna om 09.00 uur de keramisten hun werkstukken gaan etaleren. Het publiek kan al dat moois bewonderen, bekijken en zelfs kopen vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.

De diversiteit is weer groot, er is een internationaal aanbod, maar het aantal kramen is (opnieuw) beperkt tot RIVM-proporties (46 stuks). Uiteraard is er ook weer ruimte voor demonstratie (pottendraaien) en uitleg (Archeologievereniging Drechtsteden). Heeft u onlangs nog wat Dordts keramiek in de tuin gevonden bij het spitten, laat het dan taxeren door de specialisten.

Voor elk wat wils en de toegang is gratis. Geniet driedubbel: van cultuur, kunst en keramiek.

 

Deel dit bericht met je vrienden!