dinsdag 1 december 2020

Alles over Dordrecht

Dagblad Trouw belicht anders creatief denken van Dordtse horecaondernemer DENNIS VAN BUUREN (Visser)

26 oktober 2020 (door Hans Berrevoets)

DORDRECHT - Dennis van Buuren van poffertjessalon VISSER in Dordrecht staat vandaag in dagblad Trouw model voor anders en creatief denken in de coronatijd.

Tijdens de gedwongen sluiting van de horeca proberen ondernemers hun personeel in andere bedrijven te laten werken. Deels uit ideële overwegingen, maar vooral om de loonkosten te drukken.

In poffertjessalon Visser is na een nacht piekeren het gelijk anders gegaan. Trouw omschrijft dat op de volgende wijze in de krant van 26 oktober onder een foto van de zaak, die in een geschiedenis staat van meer dan 75 jaar:

,,Op ‘jankverhalen’ van collega-ondernemers zit Dennis van Buuren uit Dordrecht niet te wachten. De 24-jarige uitbater van bruin café Visser’s Poffertjes is meer een man van ‘vervelend allemaal, maar wat gaan we doen’. Nadat premier Rutte twee weken geleden sluiting van de cafés en restaurants had aangekondigd, lag Van Buuren één nacht te piekeren. Hoe kon hij de personeelslasten, zijn grootste kostenpost, drukken?

En zo gaan de komende dagen veertien van de dertig medewerkers van Van Buuren aan de slag bij de GGD via uitzendbureau Tempo Team. Het uitzendbureau neemt de loonkosten over van de horeca-ondernemer. 

De medewerkers gaan geheel vrijwillig naar het andere werk, vertelt Van Buuren. “Ik heb wel duidelijk uitgelegd wat de situatie is – dat ik voorlopig geen geld voor hen krijg – en hen nadrukkelijk gevraagd zich flexibel op te stellen. Op die manier kunnen ze straks weer het werk doen dat ze zo graag doen.”

(Visser was vroeger tientallen jaren de zaak van Jaap Mol en Frans van der Leeden. Dennis van Buuren  heeft poffertjessalon Visser overgenomen, gemoderniseerd  en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende horecaondernemer in de stad Dordrecht. Zijn leeftijd speelt geen enkele rol)

Lees meer over:

visser Groenmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!