Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

D66 Dordrecht weet eind augustus 2021 of het de raadsverkiezingen van 16 maart 2022 zal meedoen

21 juli 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - Het landelijk bestuur van D66 zal uiterlijk 31 augustus 2021 beslissen of de partij voor de veertiende keer zal deelnemen aan de raadsverkiezingen van 16 maart 2022. 

De afdeling heeft een zogeheten herstelplan ingediend bij het landelijk bestuur.  Dat kwam nadat in de vier leden tellende raadsfractie een patstelling ontstond: 2 tegen 2.  De oorzaak lag in een uitzending bij Nieuwsuur op NPO2 waarbij werd gesproken over discriminatie in D66 kringen.

Formeel

Het is formeel aan de afdelingsvergadering om een kandidatenlijst samen te stellen en om de partij onder de naam D66 aan te melden voor de verkiezingen van 2022.

Op de website van de gemeente bestaat de raadsfractie van D66 nog steeds uit vier leden.  Dat houdt in, dat de vier leden op geen enkele manier aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Wouter Kolff, hebben bericht dat er veranderingen zijn.

Het landelijk bestuur van D66 is wel D66 in Dordrecht gaan volgen en liet eens weten of de partij nog wel in stand zou zijn om in 2022 aan de verkiezingen deel te nemen.

Unicum

Niet meedoen, zou een unicum zijn. D66 deed voor het eerst mee aan de verkiezingen in 1970.  In totaal kon vanaf dat moment dertien keer keer op D66 worden gestemd. Meint Barelds was de eerste fractievoorzitter. Hubert Fermina en Gerard Schouw waren wethouder uit D66 kring. Ze werden ook  nog gekozen in de tweede kamer.

De positie van D66 met vier leden in de gemeenteraad telt nu mee, nadat Beter voor Dordt (BVD) zes leden zag vertrekken. Daarom is er de komende tijd in alle fracties intern beraad hoe nu verder.

 Voorzitter

D66-voorzitter Dordrecht is voormalig ambassadeur en Cordaid directeur Simone Filippini.

Op de website van de partij wordt geschreven over werkzaamheden om in 2022 aan de verkiezingen mee te kunnen doen.

Op de wbe.site staat daarover al enige tijd als tekst:

Simone Filippini: “De komende periode gaan we met de leden en andere inwoners van Dordrecht aan de slag om een verkiezingsprogramma en kandidatenlijst samen te stellen. We nodigen alle Dordtenaren met goede ideeën voor de stad uit contact met ons op te nemen om hier een bijdrage aan te leveren.”

 

Zie ook:

Lees meer over:

d66 1970
Deel dit bericht met je vrienden!