woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Columnist Kees Thies geeft compliment door voor vrijwilligers van de voedselbank Dordrecht

21 augustus 2020 (door de redactie)

DORDRECHT - Columnist Kees Thies van AD De Dordtenaar  spreekt vandaag zijn waardering uit voor het werk van de vrijwilligers van de veodselbank.

Hij doet dat nadat er vorige week een incident was bij het uitdeelpunt aan het Kasperspad in Dordrecht. Een vrouw, die over haar theewater was, maakte iedereen voor rotte vis uit  bij de voedselbank. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om een vechtpartij bij de voedselbank te stoppen.

Op zijn plek in de krant - die in 2021 ook 75 jaar bestaat -  geeft Kees graag een compliment van mensen door,  die wekelijks bij de voedselbank in de rij moeten staan.

Op de face book pagina van de krant wordt ook door anderen positief gereageerd op het compliment van de werkers van de voedselbank.

Een voorbeeld van de face book pagina van Ad De Dordtenaar waarop meer wordt gereageerd op het gegeven bij door een incident de vlam in de pan sloeg:

,,Zo respectlo0sss !!!!😤😡 de vrijwillergers daar leven zo met iedereen mee !! Zulke moeten gelijk verbanne worden en nergens meer hulp krijgen bah wat een wereld is het toch aan het worden !!!😞 ik dank jullie iniedergeval voor alle drie de jaren dat jullie mij al steunen

Altijd even een praatje maken en even lachen ♡ als ik straks geen hulp meer nodig heb dan draag ik met alle liefde een steentje bij ! Jullie zijn 1 in wo0rd geweldig !!! "

Website

Hoe de voedselbank werkt  en waarom staat op de website van de organisatie op de volgende wijze omschreven:

De hulp van de Voedselbank Dordrecht is bedoeld om mensen/gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen en is in principe tijdgebonden. Dat doen we door mensen/gezinnen, op verzoek van professionele hulpverleners, tijdelijk een wekelijks voedselpakket te verstrekken.

Hulp kan worden geboden voor een maximum periode van 3 jaar, gekoppeld aan de maximale periode van een schuldsanering. Hiervoor werkt de Voedselbank Dordrecht  samen met bedrijven en supermarkten. Zij doneren hiervoor hun overschotten die ze, om wat voor reden dan ook, niet meer kunnen verkopen.

Dit levert diverse voordelen op voor alle betrokken partijen.

  • Er gaat geen voedsel verloren.
  • Mensen met weinig geld krijgen eten.
  • En bedrijven kunnen op relatief goedkope wijze van hun overschotten afkomen.

Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en zelfs dat het milieu minder wordt belast. Voedselbank Dordrecht is aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland, de overkoepelende landelijke organisatie van Voedselbanken. Voedselbank Dordrecht werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers en is afhankelijk van giften van derden (in geld, natura en in goederen)  om de doelstellingen te realiseren. 

Deel dit bericht met je vrienden!