zaterdag 24 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Certificaat 'bewegen en sport' en watertappunt voor Geert Groote

23 september 2020

DORDRECHT - Basisschool Geert Groote in Dordrecht heeft al het themacertificaat voeding van het vignet Gezonde School, en mag daar nu ook het themacertificaat 'bewegen en sport' aan toevoegen. Op Nationale Kraanwaterdag, woensdag 23 september a.s., kreeg de school bovendien twee Watertappunten op het schoolplein. Aan beide verdiensten werd deze woensdag feestelijk aandacht besteed.

Basisschool Geert Groote is twee jaar intensief bezig geweest met de voorbereidingen voor het themacertificaat 'bewegen en sport', met begeleiding van de Gezonde School-adviseur van de GGD Zuid-Holland Zuid. De school is daarnaast al langer bezig met gezonde voeding en stimuleert water drinken in plaats van zoete dranken. De watertappunten zijn daarvoor een goede stimulans. 

Wethouder Marco Stam van de gemeente Dordrecht onthulde woensdag 23 september 2020 om 10.15 uur certificaat en watertappunten, in aanwezigheid van de kinderen. 

De 'Gezonde School'-aanpak helpt scholen structureel aandacht te besteden aan gezondheid op verschillende vlakken. Volgens een stappenplan wordt gewerkt aan verschillende thema's, met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school en een externe adviseur van de GGD. Zo wordt een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk.

Tijdens Nationale Kraanwaterdag wordt in het hele land aandacht besteed aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.
 

Foto Wim van der Pol

Lees meer over:

certificaat bewegen watertappunt
Deel dit bericht met je vrienden!