vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

CDA Dordrecht wil fors overlastgevende coffeeshop 't Geeltje sluiten

8 september 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Het CDA Dordrecht stelt artikel 40-vragen naar aanleiding van plan om een vergunning af te geven voor coffeeshop t’ Geeltje gelegen in het aandachtsgebied Kromhout/Kasperspad. Deze vergunningverlening is bijzonder omdat er forse klachten zijn in de buurt.

Het CDA-Dordrecht vindt het onbegrijpelijk dat het de gemeente Dordrecht een nieuwe vergunning voor het 't Geeltje wil gaan verlenen. Wat het CDA Dordrecht betreft is juist het sluiten van deze overlast gevende coffeeshop een middel om de leefbaarheid te verbeteren en overlast tegen te gaan.

Juist dit jaar nog is er mede dankzij de inzet van onder andere het CDA Dordrecht een krachtig plan van aanpak gekomen voor het verbeteren van de leefbaarheid in het gebied Kromhout/Kasperspad. Hierin gaat het niet alleen over de coffeeshop maar is wel duidelijk dat deze coffeeshop een belangrijke aantrekkingskracht heeft op overlastgevers en hun aanwezigheid in de buurt.

Het CDA Dordrecht wil dat het college alle middelen gaat inzetten om de ervoor te zorgen dat minder kwetsbare mensen drugs gebruiken en overlast veroorzaken. Het laagdrempelig verkopen van drugs in een kwetsbare buurt past niet bij de doelstellingen van de gemeente rondom gezond opgroeien en de rookvrije generatie.

De beste oplossing hier is dus het sluiten van ’t Geeltje door op deze locatie geen vergunning te verlenen.  Aldus het CDA Dordrecht in de vragen.

Zie ook:

Lees meer over:

CDA coffeeshop kromhout Kasperspad
Deel dit bericht met je vrienden!