vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Burgemeester sluit twee woningen vanwege vondst harddrugs, vuurwapens en illegale prostitutie

2 december 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft twee woningen gesloten voor de duur van drie maanden. In een woning aan de Riouwstraat 30 zijn harddrugs en vuurwapens aangetroffen. In een woning aan de Kilwijkstraat 13 troffen handhavers en politie twee illegale sekswerkers.

Tijdens een controle door de politie zijn in een woning aan de Riouwstraat een handelshoeveelheid amfetamine 50,5 gram, twee weegschalen, twee vuurwapens, knalpatronen, kogelpatronen en knippatronen aangetroffen. Het pand is op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten. In de woning aan de Kilwijkstraat troffen handhavers en politie na een controle twee sekswerkers aan. Zij waren niet in het bezit van een vergunning. Het is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening verboden een seksinrichting te exploiteren zonder vergunning.

Openbare orde herstellen
De burgemeester wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, de loop op de panden wegnemen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden

Stevig aanpakken
De gemeente pakt de productie, handel in verdovende middelen, wapenbezit en ook illegale prostitutie stevig aan. Deze vormen van criminaliteit brengen gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar (drugs)criminelen, illegale sekswerkers en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!