Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Blauwe brug Wantij afgesloten voor aanleg extra aanrijroute hulpdiensten

15 september 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - Vanaf maandag 27 september kunnen (brom)fietsers en wandelaars 12 weken de Blauwe brug over het Wantij niet gebruiken. De brug is dan afgesloten voor werkzaamheden. De brug wordt versterkt, zodat hulpdiensten bij een calamiteit op de Staart ook via Stadspolders naar de Staart kunnen rijden. Het werk aan de brug duurt tot vrijdag 17 december. Fietsers rijden tot die tijd om via de Wantijbrug langs de N3. Dit is tijdelijk de enige mogelijkheid om het Wantij over te steken. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden.

Aannemersbedrijf Damsteegt verwijdert en vervangt het beton van het brugdek. De brug is oorspronkelijk gemaakt voor fietsers. Er kan zwaarder verkeer dan een fiets overheen. Voor de grootste brandweerwagen is de brug op dit moment te zwak. De brugklep is wel sterk genoeg. Die wordt meteen opnieuw geschilderd.

Extra aanrijroute

De gemeente besteedt ongeveer € 1 miljoen om de extra aanrijroute voor hulpdiensten naar de Staart mogelijk te maken. Deze extra route is een wens van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Op dit moment zijn de wijk en de bedrijven voor hulpdiensten alleen bereikbaar via de Baanhoekweg. Vanaf 17 december kunnen zij de Staart-Oost ook bereiken via de Stadspolderring, fietspad langs de spoorbaan, Lange Wantijdijk, Blauwe brug en Kors Monsterpad. Hiervoor zijn vorig jaar al aanpassingen gedaan aan fietspaden. 

Zie ook:

Lees meer over:

wantijbrug blauwe brug wantij
Deel dit bericht met je vrienden!