Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Bibliotheek Sterrenburg verhuist naar Het Tuinhuis in Sterrenburgpark

26 juli 2021

DORDRECHT - Bibliotheek Dordrecht Sterrenburg aan het P.A. de Kokplein verhuist naar een nieuwe locatie. Naar verwachting opent de vernieuwde bibliotheek haar deuren komende winter in Het Tuinhuis in het Sterrenburgpark. Dit is een unieke locatie die extra mogelijkheden biedt voor het aanbod en activiteitenprogramma. Daarnaast zal de bibliotheek het pand delen met andere maatschappelijke partners, zoals de Buurtvereniging ‘Sterrenburg doet samen’.

Nieuwe locatie met meer ruimte voor activiteiten
De unieke locatie van Het Tuinhuis is gelegen aan de Jagerweg en biedt extra mogelijkheden voor het gevarieerde activiteitenprogramma. Denk aan voorlezen voor de (aller)kleinsten tussen de bomen in het park. Of uitleg over je mobiele telefoon tijdens het digitaal spreekuur onder het genot van een kopje koffie in de zon. Ook is er in Het Tuinhuis alle ruimte voor de volledige collectie en heb je straks nog net zoveel keuze als in de huidige locatie in het winkelcentrum.

Ontmoetingsplek in het groen met horeca en gratis parkeren
Voor de bezoekers van Bibliotheek Dordrecht Sterrenburg levert het nieuwe onderkomen veel voordelen op. Het is een ideale ontmoetingsplek dankzij de sfeervolle ligging en de bijbehorende horecagelegenheid. Zo kan iedereen in de wijk elkaar makkelijker opzoeken in de bieb. De nieuwe vestiging in het Tuinhuis staat middenin het groen, vlakbij de huidige locatie, maar is toch goed bereikbaar. Op twintig meter afstand ligt een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Verhuur en hulp
Het Tuinhuis biedt ook andere diensten aan, zoals de verhuur van (spel)materialen, wijkvervoer door stichting E-wheels en hulp in de huishouding. De locatie maakt onderdeel uit van het burgerinitiatief ‘De tuin van Sterrenburg’.

De bibliotheek is er voor iedereen
De samenleving verandert in rap tempo en de bibliotheek verandert mee. De laatste jaren vervult de bieb een rol die veel breder is dan alleen een uitleenservice voor boeken. De bieb is er om mensen te helpen zich te ontwikkelen en zo zelfstandig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. We delen kennis, ondersteunen bij het vergroten van taal- en digitale vaardigheden en bieden een ontmoetingsplek. Zodat iedereen mee kan doen.

Samenwerking en maatschappelijke functie
Samenwerken met partners in de wijken is belangrijk voor de Bibliotheek AanZet, zo ook in Sterrenburg. De nieuwe locatie biedt ruimte voor verbetering van deze samenwerking: elkaar sneller vinden, samen organiseren en elkaar aanvullen. De nieuwe plek in Het Tuinhuis biedt veel meer mogelijkheden om invulling te kunnen geven aan deze belangrijke maatschappelijke rol.

Tijdens de verhuizing kan iedereen terecht bij alle andere locaties van AanZet, bijvoorbeeld Bibliotheek Crabbehof of de Stadsbibliotheek in het centrum van Dorddrecht. Naar alle waarschijnlijkheid verhuist de bibliotheek deze winter, de exacte datum is nog niet bekend. Blijf op de hoogte via: https://www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-dordrecht-sterrenburg

Foto door: Mieke Zwang

Lees meer over:

bibliotheek verhuisd tuinhuis
Deel dit bericht met je vrienden!