donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Bibelot en Patriciërshuis krijgen samen bijna € 128.000,- om coronaproof te worden

6 juli 2021 (door Jan-Willem Schneider)

DORDRECHT -  Poppodium Bibelot krijgt € 55.000,- van het Kickstart Cultuurfonds. Hetzelfde fonds doneert ook € 72.896,- aan het Dordts Patriciërshuis. Met zijn gift wil het Cultuurfonds culturele instellingen ondersteunen om de nasleep van de coronacrisis zoveel mogelijk te neutraliseren. Bibelot wil het geld dan ook investeren een veiligheidstraining voor de vrijwilligers en de entree aanpassen voor een betere doorstroming. Verder zet het podium in op extra marketing. Het Patriciërshuis gebruikt de gift om financiële tekorten aan te vullen en eenmalige coronagerichte aanpassingen te betalen.

Naast Bibelot en het Patriciërshuis krijgen andere culturele instellingen geld van het Kickstart Cultuurfonds. In de Drechtstreek gaat het om het Papendrechtse Theater De Willem en Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Het Cascade krijgt krijgt bijna € 27.000,- waarmee de beheerder een Theater3Daagse wil financieren. De driedaagse is een promotiecampagne bij de start van het nieuwe theaterseizoen. Daarnaast investeert het Cascade in extra personeel en aanpassingen aan de tweede foyer.

Theater De Willem in Papendrecht
Een andere begunstigde in de regio is Theater de Willem in Papendrecht. Het theater krijgt € 5.418,50 waarmee de beheerder een digitale scanner wil aanschaffen inclusief de bijbehorende aanpassing van het kaartverkoopsysteem. Doel is om de doorstroom van het publiek te verbeteren en coronaproof te maken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!