donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Bestuurder aangehouden voor openstaande gevangenisstraf van bijna 3 jaar

26 januari 2021 (door de redactie)

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Op zondag 24 januari 2021, omstreeks 17.25 uur, zag een agent een personenauto rijden over de Rijksweg A15 ter hoogte van Papendrecht. Deze bestuurder hield zijn telefoon vast tijdens het rijden.

De bestuurder heeft een volgteken gekregen en werd hierna staande gehouden bij de afrit N3 Papendrecht ter hoogte van de Burgemeester Keijzerweg. De bestuurder overhandigde een paspoort aan de agent.

De bestuurder bleek een 35-jarige Poolse man, welke woonachtig is in Dordrecht. Hij kreeg een bekeuring voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden en heeft een waarschuwing gekregen voor het niet tonen van het rijbewijs.

Na controle in de politiesystemen bleek dat deze man nog gesignaleerd stond voor opsporing ten behoeve van uitlevering en/of overlevering. Deze bestuurder had nog een gevangenisstraf van 2 jaar en 10 maanden open staan in Polen. Hij was daar in 2009 veroordeeld voor 3 opium misdrijven.

De man is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. De Poolse man zal overgebracht worden naar Amsterdam om getoetst te worden en om daarna naar Polen te worden gebracht.

Verder had hij in Nederland nog een boete van 609 euro open staan. Deze hoefde niet direct betaald te worden omdat het een Niet Onherroepelijk Vonnis betrof. De man heeft nog de tijd om tegen dit vonnis in beroep te gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!