Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Bedrijfspand aan de Toermalijnweg gesloten om drugs

29 juli 2021

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft een bedrijfspand aan de Toermalijnweg 240 gesloten vanwege de vondst van softdrugs. De politie had bij een controle een hennepkwekerij aangetroffen op de eerste etage van het pand. De eeste verdieping is voor drie maanden gesloten, tot 27 oktober.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een handelshoeveelheid softdrugs wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Als voor de eerste keer softdrugs in een bedrijfspand wordt aangetroffen volgt een sluiting van 3 maanden. 

Ondermijning
Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en de omgeving dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere bereidheid om meldingen te doen.
 

Lees meer over:

drugs gesloten tourmalijnweg
Deel dit bericht met je vrienden!