Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Schaken en eten: De crabbenhoeve heeft het

Schaakclub Dordrecht voedt het contact met de leden met een BBQ na schaakloos tijdperk vanaf maart 2020

14 juli 2021

DORDRECHT - Schaakclub Dordrecht probeerde dinsdagavond - normaal de clubavond - het schaken weer op smaak te brengen met een BBQ.

Omdat de schaakclubleden elkaar op 10 maart 2020 voor de laatste keer achter het bord zagen, werd er dinsdagavond vanaf 18 uur een BBQ georganiseerd zodat de schakers weer aan elkaar kunnen worden voorgesteld. Het bleef overigens vooral informeel...

Fotograaf van Dordrecht.net Wim van de Pol was erbij in de tuin van Crabbehoeve in Crabbehof. Dat is de thuisbasis van de schaakclub.

Crabbehoeve heeft een fraaie tuin, die door vrijwilligers met veel zorg wordt onderhouden. Kortom: Een ideale plek voor de BBQ.

Aanjagers

De bestuursleden Henk Timmermans en Ton Slagboom zijn de aanjagers om de club weer terug te brengen als middel tot sociaal contact tussen schaakliefhebbers.

De interne competitie staat - als alles goed mag gaan - voor begin september op de agenda. De vereniging, die ook uitkijkt naar het jubileumjaar 2023, staat in een lange schaaktraditie in Dordrecht.

Voorzitter

Uiteraard sprak voorzitter Arend Grootheest enige passende woorden....Hij gelooft in een toekomst voor de schaaksport, al heeft zijn vereniging vanaf half maart 2020 stil gelegen.

Op internet was er wel schaakcontact met Jacques Hennekes (Dordrecht 1) als meest gehuldigde kampioen.

Schaakclub Dordrecht werkte daarvoor ook enige tijd samen met de vereniging in Twello.

Leden

Que aantal leden is Dordrecht de grootste club op het eiland. De Willige Dame heeft ook op dinsdagavond een andere formule en is meer een schaaksoos.  Hans Nunnikhoven staat bovenaan in die competitie met rond de zeven/acht partijen per avond. De historische kerk, die als monument dateert van 1690, is dan ook ruim en hoger. Tijdens de diensten op de zondagen zijn er meer kerkgangers, dan op dinsdagavond de schakers.

Ventilatie

Intussen is van de voormalige school waar Crabbenhoeve nu de hoofdgebruiker is, de ventilatie aangepast aan de eisen van de tijd. Dat geeft de schakers ook meer armslag om weer aan competitie schaken te gaan denken in eigen huis.

 

 

 

 

 

 

De leden kijken even rond in de vertrouwde speelzaal. Is de weg nog bekend?
Buiten In de rode trui is Henk Timmermans herkenbaar: In jaren het langst lid van de vereniging. Links van hem voorzitter Arend Grootheest.
Tijdens de wedstrijd geen bier, maar in de ontmoeting
Nog geen schaakbord op tafel. Een gesprek
Het meest vertrouwde gezicht op de schaakclub Dordrecht: Intern wedstrijdleider Henk Timmermans
Voorzitter Grootheest spreekt
Bekende gezichten luisteren. Zijn de schakers na de laatste clubavond van 10 maart nog herkenbaar? Geheel rechts de enige internationaal meester bij de club, Mark Timmermans
Conchita Dwars: De meest bekendste schaakster in Dordrecht en ommelanden
Paul zorgt voor de juiste smaak
Piet Pluymert, eens een talentvollle jeugdworstelaar, laat het zich goed smaken. Hij is al een halve eeuw clublid
Graag in de rij voor de schaak BBQ
Nog geen schaakbord te zien: bouwen aan de schaaksfeer op smaak

Lees meer over:

barbeque schakers
Deel dit bericht met je vrienden!