donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Audiotour De Bomen van Dordt

7 december 2020

DORDRECHT - Dordtenaren en bezoekers van Dordrecht kunnen voortaan een audiotour langs bijzondere bomen in de stad maken. Hierin hoort de luisteraar persoonlijke verhalen van omwonenden en een deskundige boomverzorger. Het is een interessante en gezonde wandeling, volledig coronaproof en geheel gratis. Aanleiding voor de audiotour is het 50-jarig jubileum van de Bomenstichting en het 800-jarig bestaan van Dordrecht.

Dit jaar bereikte de Bomenstichting deze mijlpaal. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het Dordrechts Museum de tentoonstelling 'Diepgeworteld – Bomen in de Nederlandse schilderkunst'. Een tentoonstelling met ruim 70 Nederlandse schilderijen uit zes eeuwen, allemaal afkomstig uit Nederlandse collecties. De tentoonstelling is nog tot en met 5 april 2021 te bezoeken.

Bomenroute
2020 is ook het jaar dat Dordrecht 800 jaar stadsrechten heeft. En het jaar waarin Dordrecht als eerste gemeente van Nederland is uitgeroepen tot 'Tree City of the World' (Wereldbomenstad). Genoeg redenen voor de Bomenstichting om, in samenwerking met de gemeente en Bast – De Bomenpodcast, een mooie bomenroute door de stad samen te stellen.

QR-codes
De wandeling begint in de tuin van het Dordrechts Museum, bij de eeuwenoude platanen. Daarna voert de route langs monumentale bomen. Bij negen bomen heeft audiocollectief Bast – De Bomenpodcast een audiotour ontwikkeld. De luisteraar wordt uitgedaagd om de stad en haar bomen op een nieuwe manier te bekijken. De audiotour is online te beluisteren. Dat kan heel eenvoudig door de QR-codes bij de bomen te scannen. De route is ook te vinden via de website van Bast.

Daarnaast is de route gratis te verkrijgen bij de museumwinkels en de VVV.

Lees meer over:

bomen audiotour
Deel dit bericht met je vrienden!