maandag 10 augustus 2020

Alles over Dordrecht

Scholieren verzamelen zich voor de Hema, om de tegoedbon te kunnen besteden

Armoedefonds geeft tegoedbon aan brugklassers voor schoolspullen

15 juli 2020 (door De redactie)

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag om kwart voor negen stonden brugklassers en kids die in september naar de brugklas gaan rijen dik voor de deuren van de Hema. Het deed pijn, om zo vroeg aanwezig te zijn op een zaterdag, maar voor een tegoedbon voor schoolspullen kwamen ze graag het bed uit.

Het armoedefonds heeft vijftig euro tegoed beschikbaar gesteld waar (toekomstige) brugklassers schoolspullen van kunnen kopen bij verschillende winkels, waaronder de Hema, de Bruna en Primera. Op die manier kunnen alle kinderen met een hippe tas, goede rekenmachine en leuke agenda aan hun middelbare school beginnen.

Voedselbank Dordrecht
De Voedselbank Dordrecht gaat voedselverspilling tegen en helpt arme gezinnen met een wekelijks voedselpakket. Momenteel maken er ca 400 gezinnen in Dordrecht gebruik van de Voedselbank. Ze verdelen het voedsel dat ze krijgen van supermarkten en ondernemers in de regio op zes uitdeelpunten verspreid over de week. De Voedselbank Dordrecht is een vrijwilligersorganisatie met ca 160 vrijwilligers.

 

Lees meer over:

Armoedefonds
Deel dit bericht met je vrienden!