zondag 17 januari 2021

Alles over Dordrecht

Alternatief programma Week van Gebed 2021

11 januari 2021

DORDRECHT - De werkgroep Stadsgebed van Missie Dordt komt vanwege de coronamaatregelen met een alternatief programma voor de jaarlijkse week van gebed van 17 t/m 24 januari (www.weekvangebed.nl). Dordtenaren worden uitgenodigd om aan te sluiten bij één of meer van de volgende alternatieven: de online startavond, de dagelijkse gebedsinloop en de straten van gebed. Meer info: www.stadsgebeddordrecht.nl.

Straten van gebed
Voor ‘straten van gebed’ stellen mensen hun huis een uur open in de gebedsweek. Zo worden de huizen plekken waar mensen met maximaal 2 gasten samen kunnen bidden voor de straat en stad m.b.v. gebedspunten en materiaal van de week van gebed. Deelnemers kunnen zelf bidders uitnodigen of zich laten verassen door anderen die zich ook aanmelden via de website. Meer info over dit initiatief op www.stratenvangebed.nl. Aanmelden kan bij coördinator David van Vugt via info@stratenvangebed.nl.

Dagelijkse gebedsinloop
Van maandag 18 t/m vrijdag 22 januari is er dagelijks tussen 15.00 en 18.00 uur de gelegenheid om te bidden in één van de onderstaande kerken. Ter plaatse zijn er dan ‘hosts’, gebedspunten, aandacht en diverse materialen aanwezig. Uiteraard houden de locaties zich bij de inloop aan de richtlijnen van het RIVM.

De inlooplocaties zijn:

  • Maandag 18 januari:             Trinitatiskapel, Vriesestraat 22
  • Dinsdag 19 januari:                Zuidhovenkerk , Zuidhovenlaantje 4
  • Woensdag 20 januari:            Kandelaarkerk, Van Eesterenplein 230
  • Donderdag 21 januari:           EG Jozua, Sikkelstraat 2
  • Vrijdag 22 januari:                  Inloophuis De Andere Boeg, Piet Heynstraat 1

Online startavond
Op zondag 17 januari om 20.00 uur is er een online startavond met Ruben Flach (directeur van de stichting Opwekking) en zangeres Joke Buijs. Deze gebedsavond wordt uitgezonden vanuit EG Jozua en is online via de livestream te volgen. De avond wordt voorbereidt door de voorgangers Timon Kitsz en Joren Menkveld namens het Evangelisch Contact Dordrecht.

Afsluiting
De week van gebed wordt afgesloten met een slotavond voor tieners en jongeren en de zondagse erediensten waarin aandacht gegeven wordt aan het thema #blijfinmijnliefde.

  • Zaterdagavond 23 januari: Slotavond tieners, EG Jozua
  • Zondagmorgen 24 januari: Afsluiting week van gebed, erediensten in Dordtse kerken

De week van gebed in Dordrecht wordt georganiseerd door de werkgroep Stadsgebed van Missie Dordt. Er wordt gebruik gemaakt van het programmaboekje van Missie Nederland en de Raad van Kerken waarin dagelijks een sub-thema wordt aangereikt. Het programmaboekje is te downloaden vanaf de website:  www.weekvangebed.nl/downloads/digitaal.

Lees meer over:

week van gebed
Deel dit bericht met je vrienden!