vrijdag 5 maart 2021

Alles over Dordrecht

Albert Heijn en de voedselbank Dordrecht organiseren samen inzamelingsactie

11 november 2020

DORDRECHT - Albert Heijn organiseert de komende twee weken een grote landelijke inzamelingsactie voor de voedselbanken. In ruim 250 winkels van Albert Heijn kunnen klanten vanaf 9-november producten doneren. Frank Dane, DJ bij radio 538, is sinds kort ambassadeur van de voedselbanken. Hij trapte maandag 9 november de actie af in Hilversum. De Voedselbank in Dordrecht en diverse AH vestigingen doen in november mee aan de actie.

Covid-19 heeft ons duidelijk gemaakt, dat tegenslag iedereen kan treffen. Van jong tot oud, van zzp-ers tot ondernemers, ongeacht scholing. “Het is van belang dat mensen met een inkomstterugval en hoge vaste lasten, kijken of ze in aanmerking komen voor de voedselbank en tijdig aan de bel trekken, zodat ze zich in deze tijd niet in de schulden steken. De voedselbank kan net dat steuntje in de rug zijn, om door een moeilijke periode te komen”, aldus Bestuursvoorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland.

Diverse AH filialen hebben de voedselbank in Dordrecht benaderd dat ze graag meedoen. “We zijn heel gelukkig met de actie van diverse AH filialen in Dordrecht,” meldt Matthijs van Muijen van de voedselbank in Dordrecht. ”Waar we normaliter met onze vrijwilligers mensen vertellen over het werk van de voedselbank, is dat in Corona tijd niet verantwoord. Dat maakt het inzamelen lastiger. Daarom is het van belang dat mensen de actie goed op het netvlies hebben. We hopen op veel steun!”

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland
Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren.

Online donatieknop op ah.nl
Albert Heijn heeft dit jaar als eerste grote partij in Nederland een online donatieknop geïntroduceerd. Op ah.nl kunnen klanten bij een online bestelling ervoor kiezen een financiële bijdrage te geven aan de voedselbank. Dit bedrag kan 1,-, 2,50 of 5,- euro zijn. Mede door de opbrengst van deze donaties, is Voedselbanken Nederland in staat om de operationele en logistieke kosten te financieren.

Op ah.nl/doneren staat de lijst met Albert Heijn winkels die deelnemen aan de actie met de voedselbank.

Lees meer over:

Voedselbank Albert Heijn
Deel dit bericht met je vrienden!