woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Al vier locaties bekend voor festival Songbirds 078

31 augustus 2020 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - Het gratis pop-up festival Songbirds 078 is druk in de weer om in oktober, november en december 2020 een aantal concerten en exposities neer te zetten in Dordrecht. Dat doen ze op bekende plaatsen, maar ook op plekken waar je niet zo snel een concert zou verwachten. Inmiddels hebben de locaties DOOR, Koffiebar Stadspolders, Bistro La Bohème en Stayokay Dordrecht  zich aangemeld voor een expositie of concert.

Vreemde Vogels
De stichting Vreemde Vogels, waar Songbirds 078 onderdeel van is, heeft als doel podia te creëren voor muzikanten en kunstenaars in verschillende steden. Zo waren er al optredens en exposities bij Pica Pica 010 in Rotterdam, Duifies 020 in Amsterdam, Koekoek 030 in Utrecht, Storks 070 in Den Haag en Vlaamse Gaaien in Antwerpen. Sinds vorig jaar is daar Songbirds 078 in Dordrecht aan toegevoegd. Met artiesten als de metalband VII ARC en singer songwriter Marlijn van Dijk werd een gevarieerd programma neergezet, verspreid over drie maanden, op soms onverwachte plaatsen als DAANTJE en Stayokay.

Tijdens het festival wordt  rekening gehouden met de RIVM regels. Als je mee wilt doen aan het festival, als muziekact, kunstenaar of wil je als locatie een plek aanbieden voor een optreden, stuur dan een mailtje naar leanne@stichtingvreemdevogels.com.

 

Deel dit bericht met je vrienden!