vrijdag 30 juli 2021

Alles over Dordrecht

Het verdwenen Kombord

AD De Dordtenaar signaleert verdwijning van historisch KOMBORD Dubbeldam bij Damplein

16 juni 2021 (door De redactie)

DORDRECHT -  AD De Dordtenaar opent op de eigen website een zoektocht naar de verdwijning van het zogeheten KOMBORD Dubbeldam op het Damplein. Aan de ene kant wordt de naam Dubbeldam genoemd en op de andere kant staat de historie van de plaats, die eens de meeste grond op het eiland van Dordrecht binnen de gemeentegrenzen had liggen.

Het werd in 2014 geplaatst - op initiatief van Wim van der Pol en Hans Berrevoets - als herinnering aan de eigen geschiedenis van de Dordtse wijk, die tot 30 juni 1970 nog een zelfstandige gemeente was op het eiland van Dordrecht.

Wim vd Pol, ook bekend als fotograaf en van de website Dubbeldam start, hoopt op een grap, zo zegt hij tegen journalist Albert Sok van Ad De Dordtenaar: ,,Eerlijk gezegd denk ik dat het een studentengrap is, want het is allemaal keurig netjes verwijderd. Er is geen schade te zien. Om de boel te verwijderen heb je een grote inbussleutel nodig, dus dat moet zorgvuldig voorbereid zijn. Dit was geen actie van iemand die toevallig langs kwam rijden en dacht: ik zal dat bord eens even meenemen.’’

Bij RTV Dordrecht reageert deoverbuurman van het bord, Frans van Efferen. De man die ook voorzitter is van de stichting Oud-Dubbeldam wijst erop dat het bord betekenis heeft voor Dubbeldam en Dubbeldammers. Hij vertelt dat de gemeente camera beelden aan het verzamelen is om de verdwijning in beeld te brengen.

 

Foto hieronder: Het verdwenen Kombord in betere tijden.

 

Zie ook:

Lees meer over:

dubbeldam kombord
Deel dit bericht met je vrienden!