dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Voorfilm/lezing op you tube www.dewilhelminakerk.nl

Voorfilm op www.dewilhelminakerk.nl leidt dinsdag 20 uur Henri Nouwen-lezing in van schrijver Abdelkader Benali

20 september 2021

DORDRECHT - De Wilhelminakerk in Dordrecht leidt de livestream rond de lezing van ABDELKADER BENALI dinsdagavond 21 september in met een kort filmpje. De kerk wil zo laten zien onderdeel te zijn van de Dordtse (kerkelijke) gemeenschap.

Abdelkader Benali verzorgt de Henri Nouwen lezing op de 25 ste sterfdag van deze Nederlandse priester, die meer dan veertig boeken schreef. Hij is dus live te beluisteren op het youtube kanaal van de kerk. Via de website www.dewilhelminakerk.nl is ook een verwijzing te vinden.

De organisatie van de lezing in Dordrecht verwijst belangstellenden naar de livestream van de Wilhelminakerk, want de lezing is ,,uitverkocht".   De tekst van de lezing zal op dinsdag 21 september vanaf 21 uur te lezen zijn op de nieuwssite Dordrecht.net.

Coproduktie

Het filmpje (zie na de tekst)  is een coproductie van Ronald van der Schelde en Hans Berrevoets.  In de tekst wordt eerst Dordrecht voorgesteld als de oudste stad van Holland en als hoofdstad van het protestantisme door de kerkelijke vergadering van 1618-1619: De Dordtse Synode.  Er is tevens een verwijzing naar waarvoor de Koning in 2015 tekende in Dordrecht bij de opening van het Museum Hof van Nederland: vrijheid van geloof en vrijheid van geweten.

Aad van Vliet - voorzitter van de Karmelkring Dordrecht - na de voorfilm de bijeenkomst openen. 

Op internet via een livestream doet de Wilhelminakerk vaker verslag van een programma. Zo werd zaterdag een uitvoering van de stichting Dordtissimo live uitgezonden Dirigent Ries van der Zouwen leidde koor, soliste en orkes

 

 

 

 

Lees meer over:

nouwen abdelkader
Deel dit bericht met je vrienden!