Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

A Sjentelmentel sjurnie

14 september 2021

DORDRECHT - A Sjentelmentel sjurnie
Beest on a troe storie
Willie Batenburg: The musical!

Bij de vraag ‘Wat maakt Dordrecht bijzonder?’ denken we ongetwijfeld ook aan een aantal bekende Dordtenaren die door de eeuwen heen een bekende status hebben bereikt. In dit rijtje bekende Dordtenaren kan en mag Willie Batenburg niet ontbreken. Hij is 21 jaar na zijn dood nog niet vergeten. Willie zong, gekleed in lederhosen, in een door hemzelf verzonnen brabbeltaal, een fonetische mengelmoes van diverse Europese talen. Hij was de sensatie op menig feest, waar iedereen hem kende en meezong.

Het Dordts Zuigkwartet heeft ter gelegenheid van 800 jaar Dordrecht een mini-musical gemaakt over zijn leven. Willie speelde ieder optreden de sterren van de hemel. Werd hij echt uitgebuit door zijn manager? Namen zijn vrienden hem wel serieus?
Deze mini-musical wordt vier dagen achtereen gespeeld in Theater DOOR aan de Spuiboulevard. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

Met deze Sjentelmentel Sjurnie is ‘onze Willie’ nog één keer springlevend! Dit wordt een unieke ervaring waar je als rechtgeaarde Dordtenaar bij geweest moet zijn!

Waar: DOOR Dordrecht

Wanneer: 30 september en 1, 2 en 3 oktober

Meer info: utradordrecht.nl/willie

Lees meer over:

batenburg willie de musical
Deel dit bericht met je vrienden!