Podiumplaatsen Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden Zuid-Holland en Drechtstedenbokaal in Dordrecht

29 maart 2023 • 09:18

DORDRECHT - Afgelopen weekend werd op de ijsbaan van de Dordtse Sportboulevard zowel het Gewestelijk Kampioenschap Zuid Holland als De Drechtstedenbokaal verreden.

Tijdens het Gewestelijk Kampioenschap Zuid Holland werd in vele categorieën gereden en behaalden veel DDD rijdsters een podiumplaats en konden de nummers 1 de titel Gewestelijk Kampioene op hun naam schrijven.
In de categorie Senioren dames werd Cheyenne Knoester (23) uit Den Haag Gewestelijk Kampioene.
In de categorie Junioren reden vier rijdsters van de organiserende Kunstrijvereniging De Drechtsteden waarin  de  dames met elkaar de strijd om het kampioenschap aangingen en het podium voor hun rekening namen.

Op de 1e plaats eindigde de Haagse Lilia Lupanova, 2e Emilie Schop uit Dordrecht, 3e Jane Knoester uit Den Haag. Op de 4e plaats eindigde Sharon Luit uit Heemskerk.
De junioren rijdsters Dani Loonstra en Nederlands Kampioene Julia van Dijk moesten helaas afmelden voor deze wedstrijd.
In de categorie dames Advanced Novice was de 1e plaats voor Barendrechtse Gabi Loonstra en het zilver voor Kyra van Mensvoort uit Breda.

Na de finale op zondagmiddag werden de prijzen uitgereikt door de Dordtse wethouder sportzaken Marc Merx.

In de vele andere categorieën reden DDD rijdsters met mooie resultaten.
Dames Junioren B: 1e plaats Sanne Haanstra, 3e plaats Arlene Suznjevic
Dames Basic Novice: 1e plaats Sophie van Vliet, 2e plaats Mandy van den Dries
Meisje Mini:1e plaats Jasmijn Joosen
Dames Midi:1e plaats Noëlle Dekker, 4e plaats Veerle van de Ven
Dames Maxi 1: 1e plaats Linsey Brouwer, 5e plaats Hannah van Eijsden
Dames Maxi 2: 1e plaats Sacha van der Beek, 2e plaats Sterre Petra, 3e plaats Emma Schothorst en 4e plaats Claudia Vingerhoets.

De Vereniging kan terugkijken op een mooi weekend waarin op zondag tevens de Drechtstedenbokaal werd verreden. Met in totaal 33 rijdsters in deze wedstrijden was het een fantastisch weekend. Ook in deze nationale Drechtstedenbokaal 2023 wisten veel heel jonge en de rijdsters  uit de recreatieve wedstrijdgroep een podiumplaats te bemachtigen. De Dordtse Vereniging heeft zich op een mooie manier gepresenteerd.
Bestuur en trainersteam zijn  dan ook “schapetrots” op alle kunstrijders van DDD.