Prijzenregen voor kunstrijdsters van Dordtse Kunstrijvereniging

05 april 2022

DORDRECHT - Afgelopen weekend werd op de Dordtse Sportboulevard zowel De Drechtstedenbokaal als het Gewestelijk Kampioenschap Zuid Holland verreden en hiermee zitten de laatste wedstrijden van het seizoen erop.

Zaterdag 2 april stond de Drechtstedenbokaal op het programma en werden er al diverse podiumplaatsen behaald.

In de categorie Starters 1 behaalde Lucy Remie de 1e plaats.

In de Starters 2 heeft de 10-jarige Zenne de Gans uit Hendrik Ido Ambacht de 3e plaats behaald.

Michael Burtsev (10) uit Delft werd 1e in de Pupillen 1 heren:

In de Pupillen 1a dames was er een mooie 3e plaats voor de Dordtse Vera Kalbasenka (7).

In de Aspiranten 1b is de Dordtse Audrey Ng-A-Tham (20) op de 1e plaats geëindigd.

Yentl van Leeuwen (17) uit Ridderkerk is op de 1e plaats geëindigd in de categorie Aspiranten 2b.

Gewestelijk Kampioenen
Zondag 3 april werd het Gewestelijk Kampioenschap verreden met deelname van de kunstrijverenigingen uit het Gewest Zuid Holland.
In de diverse categorieën kunnen de rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden de titel Gewestelijk Kampioen op hun naam zetten.
In de categorie Mini’s waren de 1e en 2e plaats voor Noëlle Dekker (11) uit Sliedrecht en Jasmijn Joosen (10) uit Rotterdam.

In de categorie Midi’s waren de 1e en 2e plaats voor de Dordtse Veerle van de Ven  (12) en Lotus Versendaal (12) uit Strijen Sas

In de categorie Maxi’s 2 is Papendrechtse Sterre Petra (20) Gewestelijke Kampioene,  het zilver werd gewonnen door Sacha van der Beek (22) uit Maasdam.

In de categorie Basic Novice B eindigden Maya van Mensvoort (18) uit Breda en de Dordtse Esra Drijver (17) op de 1e en 2e plaats.

In de categorie Advanced Novice B eindigde de Dordtse Sanne Haanstra (20) op de 1e

In de categorie Basic Novice  A dames is Mandy van den Dries (11) uit Rotterdam Gewestelijk Kampioene geworden en  Lucia van Stenis (10) uit  Berkel Rodenrijs mocht een prima 2e plaats noteren.

In de categorie Advanced Novice A eindigde Kira van Mensvoort (14) uit Breda op de 1e plaats, op de 2e plaats Gabi Loonstra (13) uit Barendrecht en Sharon Luit (15)   uit Heemskerk mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de categorie Senioren A werd Cheyenne Knoester (20) Gewestelijk Kampioene.

In de categorie Junioren A eindigden de 5 Junioren rijdsters van DDD op de eerste 5 plaatsen en werd Julia van Dijk uit Tilburg (16) Gewestelijk Kampioene, gevolgd op de 2e plaats door de Nederlands Kampioene Dani Loonstra (17) uit Barendrecht en de Haagse Lilia Lupanova (14) mocht het brons in ontvangst nemen. Op de 4e en 5e plaats de Dordtse Emilie Schop (16) en de Haagse Jane Knoester (16).
Voor Julia van Dijk een mooie opsteker als voorbereiding op het Wereldkampioenschap Junioren van 13 t/m 17 april in Talinn Estland, waar zij Nederland zal vertegenwoordigen.