Ook Wieldrecht te sterk voor Drechtstreek

12 oktober 2020

PAPENDRECHT / DORDRECHT - De plannen waren om eindelijk eens punten te behalen maar ondanks de goede inzet en het af en toe goed ogende voetbal liep Drechtstreek toch tegen zijn vierde verliespartij op rij op. Het moest de 5-2 overwinning aan Wieldrecht laten en werd daarmee de rode lantaarndrager van de 2e klasse F.

De wedstrijd tegen de koploper begon met een licht veldoverwicht voor Wieldrecht. Dat speelde rustiger en degelijk. Na ongeveer 20 minuten was het Wieldrecht topscorer Aron de Keijzer die na een ongelukkige ingreep van doelman Dennis Sleiffer een vrije trap mocht nemen op nauwelijks zeven meter van het Drechtstreek doel. Zijn schot werd door Ruben Post het doel in geschoten: 1-0. Nog geen tien minuten later was het Mark Kunst die de gelijkmaker op het bord bracht na een vrije trap. Daarna volgden binnen vijf minuten nog drie goals. Eerst was het Patrick Stoel die Wieldrecht een 2-1 voorsprong zette en die vrijwel direct daarna ook de 3-1 op het bord bracht. Weer een minuut later bracht Koen Lighaam de stand weer op 3-2. Kort voor rust resulteerde een pass van oud-Drechtstreek speler Justin Blaauw in de 4-2 ruststand toen Aron de Keijzer de bal nog net wist te raken.

Na de ruststand van 4-2 toonde Drechtstreek dat het zich nog niet over wenste te geven. Het voetbalde toen redelijk en creëerde enkele aardige kansen. Alleen net als in de eerdere wedstrijden van deze competitie lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. Ook het inbrengen van Tijs den Dunnen  voor Max Voogelaar kon daar geen verandering in brengen. Toen Mark van Agteren zo’n klein kwartier voor het einde van de wedstrijd ook nog de 5-2 scoorde was het voor de mannen van Paul Koster duidelijk dat ze weer met lege handen stonden. Koster gaf na de wedstrijd aan dat de ijzeren wil om te winnen bij zijn team ontbrak. Aan hem dus de taak om zijn ploeg zo ver te krijgen dat die wil wel aanwezig is. Doordat er ook enkele afgelastingen waren en Drechtstreek wel speelde, zakte de ploeg naar de laatste plaats van de afdeling.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.