Cycle for Hope succesvol afgesloten
DRECHTSTEDEN - In september werden alle tochten van Cycle for Hope gereden. Op 11 en 12 september was het rondom Hoenderloo tijd voor verschillende Toertochten en de MTB-marathon. Van 24 t/m 26 september werd Rondje Nederland gehouden en op 26 september de Toertocht 200 km. Al deze evenementen waren coronaproof gemaakt. Meer dan 450 deelnemers gingen uitdagingen aan.
Samen haalden ze meer dan € 420.000 op voor het werk van ggz-instelling De Hoop.
Vanuit Hoenderloo begonnen vrijdag 11 september de eerste mountainbikers aan de marathon. Zij gingen de uitdaging aan om alleen of in estafette 24 uur te fietsen. Later sloten de mountainbikers aan die 12 of 6 uur wilden fietsen. Door de bossen was een pittig parcours uitgezet. Voor kinderen was er een eigen parcours. Op 12 september waren er verschillende Toertochten dwars over de Veluwe, ook met als startpunt Hoenderloo. Voor vrouwen die er graag samen op uit gaan was er een speciale Ladiesride.
Op 24 september startte Rondje Nederland. Gewoonlijk rijden de teams in estafette heel Nederland door, een tocht van maar liefst 1.200 kilometer, die ze in 48 uur afleggen. Sommige teams deden dat ook dit jaar; andere teams gingen vanwege de coronamaatregelen vanuit een vaste locatie de uitdaging aan om 48 uur met elkaar te fietsen. Er was veel kou en regen, maar de fietsers gingen niettemin dag en nacht door.
Op 26 september werd vanuit Dordrecht de Cycle for Hope Toertocht 200 km verreden. De route voerde richting Zeeland. Ook bij de Toertocht zochten de fietsers hun eigen grenzen op. De vele regen en wind maakte het hun niet gemakkelijk.
Projectleider Michel van Rijswoud fietste zelf mee met Rondje Nederland. “Het was een van de zwaarste edities in jaren, omdat het zo koud en zo nat was. Maar je merkt echt de saamhorigheid.” Hij was erg gelukkig met de opbrengst. “Op deze manier kunnen we mensen die dat heel hard nodig hebben helpen, mensen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. Met het afzien van de deelnemers zien ze om naar cliënten en dragen ze bij aan bijvoorbeeld de inloophuizen van De Hoop, waar eenzame en dakloze mensen een veilige plek vinden blijven.”