Gemeente en bewoners blijven strooien

08 januari 2009
Gemeente en bewoners blijven strooien

DORDRECHT - Sinds oktober vorig jaar zijn de strooiwagens van Netwerk al meer dan 25 keer uitgerukt. Daarbij wordt per strooiactie ongeveer 27 ton zout gestrooid op hoofdrijbanen. Op de fietspaden wordt 2,5 ton gestrooid.

Er worden in totaal 20 strooiers ingezet. Voor het verwijderen van sneeuw wordt gebruik gemaakt van een rolbezem (poedersneeuw) of een sneeuwploeg.

De gemeente is verantwoordelijk voor het bestrijden van gladheid op de hoofdroutes. In opdracht van de gemeente Dordrecht strooit Netwerk NV bij ijzel, sneeuw en opvriezing de hoofdroutes. Tijdens gladheid wordt er gestrooid op de hoofd- en ontsluitingswegen, hoofdfietspaden en busroutes.

Op andere wegen, fietspaden en trottoirs wordt niet gestrooid. Bewoners, winkeliers en organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van gladheid in de eigen omgeving, zoals stoepen, wandelgebieden, langs winkels en de toegang tot bedrijven.

Zout en zand
Om gladheid tegen te gaan op het trottoir of tuinpad, kunnen bewoners gratis zakken zand ophalen op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 08.30-09.30 uur en 12.00-14.00 uur bij de volgende adressen: Merwesteijn: Berkelpad, Smitseweg 1, Boerderij Overkam en Kerkeplaat 3.

Strooizout wordt niet verstrekt door de gemeente en is verkrijgbaar in de supermarkt of bouwmarkt.

Winkeliers en bedrijven kunnen bij gladheid bellen met Netwerk. Er komt dan een speciaal voertuig -tegen betaling- zout strooien.

Strooiroutes in Dordrecht
De stadsbrug van Dordrecht, inclusief op- en afritten wordt gestrooid door de gemeente Zwijndrecht. De Randweg N3, inclusief op- en afritten wordt gestrooid dor Rijkswaterstaat. De rijwielpaden van de Moerdijkbrug ook door Rijkswaterstaat. De bruggen door Stadsbeheer, alleen tijdens kantoortijden.

Door Netwerk wordt gestrooid op de door de gemeente vastgestelde strooiroutes. Het gaat om zeven routes over hoofdrijbanen en zes routes over fietspaden. Daarnaast is er een commerciële route langs bedrijven die Netwerk inhuren om het eigen terrein te strooien en een handstrooiroute voor de plekken die niet bereikbaar zijn met de strooiwagens. Strooiroutes kunnen worden gedownload op de websites van Netwerk en de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.