Stoplichten kruising Spuiweg/Spuiboulevard verdwijnen

14 januari 2009
Stoplichten kruising Spuiweg/Spuiboulevard verdwijnen

DORDRECHT - De verkeerslichten op de hoek van de Spuiweg en de Spuiboulevard zullen binnenkort worden weggehaald. Sinds december staan de stoplichten al op knipperen.

In februari zal het kruispunt worden vernieuwd, waarbij de stoplichten worden weggehaald. Wethouder Ferdinand van den Oever heeft hiertoe besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat de doorstroming verbetert zonder stoplichten.

De verkeerslichten op de kruising Spuiweg/Albert Cuypsingel zijn inmiddels weer actief. Uit het onderzoek bleek dat het op knipperen zetten van deze verkeerslichten tot verkeersonveilige situaties leidt, vooral voor de overstekende schoolkinderen. Auto’s bleken niet altijd te stoppen voor overstekende voetgangers. Het huidige zebrapad is ook erg lang. In de nieuwe inrichting is het zebrapad een stuk korter. De verkeerslichten worden dan alsnog verwijderd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.