Ministerie geeft subsidie voor kunst en cultuur

31 januari 2009

DORDRECHT - Verenigingen en particulieren kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor hun cultureel of kunstproject. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn heeft hiervoor 374.000 euro toegezegd voor de komende vier jaar. Dordrecht had zelf al vier ton vrijgemaakt voor subsidies aan cultuurprojecten.

De gemeente onderscheidt drie soorten activiteiten: projecten die zich afspelen rondom grote culturele en andere belangrijke gebeurtenissen in de stad, projecten die de afgelopen vier jaar succesvol zijn gebleken en een vervolg verdienen en nieuwe en andere initiatieven van groepen en individuele mensen.

Voorwaarden zijn dat het project op de een of andere manier iets te maken moet hebben met diversiteit (van doelgroepen), met vernieuwing en moet uitnodigen tot actieve deelname.

Het Programma Cultuurparticipatie is bedoeld als extra stimulans. Uiteindelijk zullen succesvolle projecten onderdeel van regulier beleid worden.

Organisaties en inwoners die een goed idee hebben kunnen contact opnemen met cultuurmakelaar Kasper Stolk. Dit kan via de e-mail kj.stolk@dordrecht.nl of per telefoon (078) 639 67 10.
De cultuurmakelaar is ook bereikbaar voor meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.