Verdachten brandstichting school aangehouden

31 januari 2009

DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 31 januari twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Dordrecht in hun woonplaats aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting in een scholencomplex aan de Rudyard Kipling-erf op 31 december 2008.

Op deze oudejaarsavond ging rond 23.10 uur het kinderdagverblijf in het scholencomplex grotendeels in vlammen op. De schade liep in de honderdduizenden euro's. De Recherche en het Wijkteam Oost startten een uitgebreid onderzoek waaruit de namen van de verdachten naar voren kwamen.

De twee jongen zijn ingesloten en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.