Man neergestoken

06 februari 2009

DORDRECHT - Een 35-jarige winkelier uit Dordrecht is op 5 februari in zijn been gestoken, nadat hij een winkeldief op heterdaad betrapte. Het slachtoffer zag rond 10.30 uur dat de man iets wegnam uit zijn winkel in huishoudelijke artikelen aan het Admiraalsplein. Hij aarzelde niet en liep op de man af, maar deze rende weg.

Verderop op het Admiraalsplein wist het slachtoffer de dief ten val te brengen, waarna deze hem met een scherp voorwerp in zijn been stak. De dief rende vervolgens weg. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse, maar wist de winkeldief niet meer te vinden. De winkelier liep een vleeswond op en moest met een ambulance naar het  ziekenhuis. Hij raakte niet levensgevaarlijk gewond en kon aangifte doen.

Het signalement van de dader is:
- man van ongeveer 1.80 meter lang,
- tussen de 30-40 jaar,
- blank/licht getinte huidskleur,
- donker jack,
- donkere broek,
- donker haar.

Tijdens de achtervolging op het Admiraalsplein heeft de winkeldief een donkere sjaal verloren, die vermoedelijk door een omstander is opgeraapt. De politie wil deze sjaal graag hebben en ook met de omstander spreken. Hij/zij wordt dan ook opgeroepen met de politie contact op te nemen.

De politie komt graag in contact met getuigen van het steekincident. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de Recherche in Dordrecht. Anoniem bellen kan ook, bel Meld Misdaad Anoniem via  0800-7000 (gratis).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.